Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP'li Havutçadan öğretmenler önergesi

CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, milli bütçede bu ayırdığımız bütçe payını da bütün öğretmenlerimize paylaştırmanın gayreti içerisine giriyoruz açıklaması yapan Başbakan Erdoğanın doğru bilgi vermediğini ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "milli bütçede bu ayırdığımız bütçe payını da bütün öğretmenlerimize paylaştırmanın gayreti içerisine giriyoruz" açıklaması yapan Başbakan Erdoğan`ın doğru bilgi vermediğini ileri sürdü.
Havutça, "Başbakanın, `10 yıl önceki satın alma gücüyle bugünkü satın alma gücüne baktığımızda durumun çok daha farklı bir şekilde olumlu istikamette geliştiği görülmektedir` sözlerini ise şöyle değerlendirdi:
"Bu rakamlara göre öğretmen maaşı 3,5 kat artmışken 10 yılda çay ve simit 5 kat artmış. Sayın Başbakan hangi olumlu istikametten söz ediyor? dedi."
Başbakan Erdoğan`ın 24 Kasım 2012 tarihinde öğretmenler gününde yaptığı konuşmasının çelişki ve yanılgılarla dolu olduğunu dile getiren Havutça, Başbakan`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Havutça önergesinde şu görüş ve soruya yer verdi:
"Çay ve simit üzerinden 10 yıllık satın alma gücü hesabı yaptığımızda; 4 kişilik bir öğretmen ailesinde her bir kişinin her öğünde 1 simit 2 bardak çay tüketmesi durumunda ihtiyaç duyulan aylık tutar 2002 yılında 144 TL iken bugün 720 TL`dır. Yani 5 kat artış olmuştur. Bu sadece çay simit hesabıdır. Sizin ifadenizle, göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşında yaklaşık 3,5 kat bir artış olduğu ortadadır. Sadece çay simit hesabı üzerinden satın alma gücü hesaplandığında öğretmen maaşının 10 yıllık iktidarınızda neredeyse yarı yarıya erimesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu hesaplamaya göre konuşmanızda doğru olmayan bir bilgi verdiğinizi düşünmüyor musunuz? Açıklamanızdaki "olumlu istikamet" neresidir?"



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı